“BRINGÁZZ A CSALÁDDAL!”

2021. szeptember 25.-26. (szombat-vasárnap)

Iskolánk idén is csatlakozni szeretne a Nemzetközi Autómentes Nap eseménysorozathoz. Korábbi évek során ilyenkor közös kerékpártúrát szerveztünk gyermekeknek és szüleiknek. Idén a kialakult vírushelyzet miatt a tavalyihoz hasonlóan egy kicsit másképpen emlékeznénk meg erről a napról. A nagy, közös, csoportos bringázás helyett egy játékra szeretnénk hívni a családokat (gyermeket és szüleit).

És hogy is fog kinézni a játék? A játékba családok csapatai nevezhetnek. Egy csapatban legalább 1 felnőtt és 1 gyermeknek kell lenni. Tehát minimum 2 fő kell, hogy alkossa a csapatot, de több fős csapat még jobb! A benevezett csapatok a játék napjának reggelén (szombat) emailben a környéket ábrázoló térképeket kapnak (Szőlősgyörök, Szőlőskislak, Balatonlelle, Balatonboglár), amely térképeken könnyen megtalálható pontok vannak bejelölve (pl. a szőlősgyöröki iskola, a Rácfa, stb…..). A feladata az lesz a csapatoknak, hogy egy okostelefonnal a zsebükben kerékpáron közlekedve keressék fel a térképen jelölt pontokat, ahol minden esetben egy QR-kódot fognak találni. A QR-kódot beolvasva a telefonba egy nagyon egyszerű feladatot kell megoldaniuk, majd tovább menni a következő ponthoz. A kerékpározás végén, ha már minden pontot felkerestek és minden feladatot megoldottak, akkor hazaérkezve a feladatok megoldásait emailben el kell majd elküldeniük egy adott címre. A pontok tetszés szerinti sorrendben kereshetők fel, az útvonalat mindenki maga tervezi meg.

A játék tehát egyszerű és sok hozadéka van. Egyrészt nem autóban, hanem a szabad levegőn kerékpározva, mozgással tölt a család néhány órát; másrészt gyermek és szülő együtt tölti a nap egy pár óráját; harmadrészt a játék során mindenki feleleveníti a kerékpáros közlekedés fontos szabályait, melyek a későbbiekben hasznára válhatnak.

A játéknak szoros időkorlátja nincs. A feladat csak annyi, hogy reggel 8 órakor kerülnek kiküldésre a térképek, tehát ez után lehet elindulni a csapatoknak. Illetve a megoldásokat aznap este, de legkésőbb vasárnap etse 8 óráig kell elküldeni majd a megadott email címre. A kerékpáros játék a két nap folyamán bármikor teljesíthető.

A játék végén minden résztvevő csapat emléklapot kap majd. Illetve azok a csapatok, akik időben visszaküldik a válaszokat, és minden kérdésre jól válaszolnak, külön jutalmat kapnak a játék után. Szintén külön jutalmat kap a legtöbb főből álló csapat is! (csak családtagok alkothatják a csapatot)

Az autómentes nap elvileg szeptember 22.-e lenne, de mivel ez egy hétköznapra esik, ezért az ezt követő hét végén (szombat és vasárnap) tarjuk a játékot, hogy minél több család be tudjon kapcsolódni, és részt tudjon venni rajta.

Nevezés: minden csapatnak előre kell nevezni a játékra. Kérjük, hogy az alábbi linkre kattintva töltsék ki az online nevezési űrlapot. Adák meg a csapatuk tagjainak nevét, és találjanak ki a csapatuknak egy nevet is! Ezen kívül adják meg azt az email címet is, ahová elküldjük majd a játék napján a térképeket, és végül kérünk egy telefonos elérhetőséget is.

NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: 2021. szeptember 24., péntek este 20 óráig

NEVEZÉS ITT ÉRHETŐ EL

Reméljük, hogy sokan megmozdulnak majd ezen a napon, és sok család ül majd kerékpárra, hogy élvezze a játék örömét gyermekével és családtagjaival.

Mindenkit szeretettel vár a szervező: Fritz Péter

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.