Gárdonyi nap

gardonyi

Október 28-án tartottuk iskolánkban a Gárdonyi napot, melyen névadónk előtt tisztelegtünk. A mai napon a Reformáció Emléknapjáról is megemlékeztünk, abból az alkalomból, hogy Luther Márton 499 éve, 1517. október 31-én függesztette ki a wittenbergi vártemplom kapujára 95 pontból álló téziseit.

Ünnepségünkön elsőként a 4. osztály lépett színpadra, Gárdonyi Gézának A szeretet című versét hallottuk tőlük.

Ezután Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna Esperes Asszony tartott beszédet. A Luther rózsa eredetét és történetét mondta el, s a reformáció lényegére világított rá.

Iskolánk diákjai egy versenyben vettek részt. A Reformáció Emléknapja tiszteletére Luther rózsákat készítettünk. Köszöntőt mondott, üdvözölte és bemutatta a vendégeket, valamint az alkotásokat értékelte Gárdos Zoltánné Igazgató Asszony.

A diákok nemcsak az előzetes versenyfeladattal készültek a mai napra, hanem Gárdonyi Géza műveiből is összeállított minden osztály egy-egy rövid műsort. Elsőként a második osztály az író egyik mesejátékát adta elő, A kutya meg a nyúl címmel. Majd az elsősök mutatkoztak be az Éjjel a Tiszán című verssel, utánuk következtek a harmadikosok az Élet a mezőn című művel. Az ötödik osztály szintén egy költeménnyel lépett fel, melynek címe Levél fiamnak. A hatodikosok azokat az életszabályokat mutatták be, melyek névadónkat 18 éves korától élete végéig vezérelték. A hetedik évfolyam is egy verset dolgozott fel. Végül a nyolcadikosoktól Gárdonyitól hallottunk idézeteket. Felkészítő tanáraink az osztályfőnökök voltak.

Méltó lezárásképpen vendégünk, Keller Péter beszélt dédapjáról, Gárdonyi Gézáról. Végezetül vendégeinkkel megkoszorúztuk az óvoda udvarán lévő emlékművet.

Csodálatos nap volt a mai! Egyre jobban érezzük, hogy igazi család lesz a mi kis iskolánkból!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.