GÖRE TÚRÁK 10+ÁFA / 25

Teljesítménytúra


ÚJ IDŐPONTBAN !!!!

2020. szeptember 26.

https://tturak.hu/hikeOccasion/2959/details

2020. március 28.

Távok: 12,7 km, 25 km

Kedves Túratársak,


A kialakult helyzetben március 28.-án sajnos a “GÖRE túrák” teljesítménytúrát sem rendezzük, meg, mint ahogy általában a többi túra is elmarad.
Viszont a túra nem elmarad, hanem egy későbbi időpontban természetesen megrendezésre kerül valamikor az ősz folyamán, előreláthatólag szeptember végén-október elején.
Az új időpontról hamarosan hírt adunk!
Megértéseteket köszönjük!


A túra szervezői

Ki is az a Göre Gábor?
Honnan kapta a túra a nevét?

Göre Gábor

Göre Gábor bíró úr alakja a XX.század első felének legsikerültebb humoros figurája. 1892.június 6.-án „született meg” Gárdonyi Géza tollából. Az első „Göre levelek” a Pesti Hírlapban jelentek meg. Göre Gábor, Durbints sógor és Kátsa cigány történetei tíz kötetben maradtak ránk. Öt film is készült róluk a háború előtt, de sajnos ezek egy kivételével megsemmisültek.

Göre Gábor figurája Szőlősgyörökhöz kötődik. A falu központjában a Kossuth téren áll Magyarország első köztéri Göre Gábor szobra, Fritzné Bellosevich Emese helybeli keramikus művész alkotása. E szobor mellett a túra is elhalad, ezért javasoljuk megtekintését útközben.

Göre Gábor emlékét a település már évek óta „Humorkonferenciákkal” ünnepeli. Idén 2020. május 2.-5. között kerül sor a 7. ilyen rendezvényre, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A „Göre Gábor Kilátó” nyári szalonnasütések kedvelt színhelye. Ez lesz a túráknak az 5. Ellenőrzőpontja, ahol az író, Gárdonyi Géza dédunokája lesz az egyik pontőr, aki szívesen mesél a további részletekről is az érdeklődőknek.

Jó felkészülést kívánunk Mindenkinek a túrára!


A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.