GÖRE TÚRÁK 10+ÁFA / 25

Teljesítménytúra

2021. március 27.
Egyéni túra
“Nem hagylak el……”

Távok: 10+ÁFA (12,7 km), 25 km

GÖRE TÚRÁK 10+ÁFA: Igazoló lap, útvonalleírás és térkép letöltése

GÖRE TÚRÁK 25: Igazoló lap, útvonalleírás és térkép letöltése

FONTOS TUDNIVALÓK:

 • Március 27. és 28.-án (szombaton és vasárnap) lehet majd teljesíteni a túrát EGYÉNILEG (illetve családi csoportokban) BÁRMELY IDŐPONTBAN a két nap folyamán.
 • Teljesítési SZINTIDŐ NEM LESZ!! A lényeg a mozgás! 😉
 • Az útvonalleírásban megjelölt ellenőrzőpontokon QR-kódok lesznek kihelyezve, amelyeket le kell majd olvasni és az ott található kódot feljegyezni mindenkinek az igazoló lapjára. Ezt az igazoló lapot a végén majd le kell fotózni, és elküldeni a túra szervezőinek emailben a goreturak@gmail.com címre. Ezután egy válasz emailben küldünk mindenkinek a teljesítésről egy névre szóló EMLÉKLAPOT!
 • NEVEZÉSI DÍJAT NEM KELL FIZETNI
 • A túra útvonala nem változott! 
 • A túra bárhol elkezdhető, nem kell sorban haladni a Rajt-tól a Cél-ig!
  A lényeg, hogy minden ellenőrzőpontot érinteni kell!
  (pl. lehet indulni a Kishegyről is (2.Ellenőrzőpont), de akkor ott is lesz vége a túrának, vagy lehet indulni Gyugy-ról is és akkor ott fogja befejezni aki ott kezdi.)
 • A biztonság érdekében kérjük, hogyaz ellenőrzőpontok ha találkozol más túrázókkal, akkor viselj Te is maszkot, amíg ott tartózkodsz! Két ellenőrzőpont között nem kell felvenned a maszkot. Ha valahol egymás után kell állni, akkor tartsd be a 2 m-es személyes távolságot!
 • túraleírás, a térkép és az igazoló lap LETÖLTHETŐ az oldal tetején. Az igazlólapot mindenképpen nyomtasd ki, mert arra kell írni a kódokat.
 • Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel! Csak egészségesen vegyél részt a túrán! Legyél óvatos és tartsd be a hivatalos szabályokat és a kéréseinket!
 • További információk (pl. GPS track letöltése az útvonalakhoz) a Teljesítménytúrázók túranaptárában az alábbi linken: https://tturak.hu/hikeOccasion/3493/details/
 • Aki teheti, készítsen a túrán fotókat és küldje el a szervezőknek. Ezekből a képekből készítünk a túra után egy kis galériát a túra Facebook oldalán.
 • Jó túrázást kívánunk!!!

———————————————————————————————————

Ki is az a Göre Gábor?
Honnan kapta a túra a nevét?

Göre Gábor

Göre Gábor bíró úr alakja a XX.század első felének legsikerültebb humoros figurája. 1892.június 6.-án „született meg” Gárdonyi Géza tollából. Az első „Göre levelek” a Pesti Hírlapban jelentek meg. Göre Gábor, Durbints sógor és Kátsa cigány történetei tíz kötetben maradtak ránk. Öt film is készült róluk a háború előtt, de sajnos ezek egy kivételével megsemmisültek.

Göre Gábor figurája Szőlősgyörökhöz kötődik. A falu központjában a Kossuth téren áll Magyarország első köztéri Göre Gábor szobra, Fritzné Bellosevich Emese helybeli keramikus művész alkotása. E szobor mellett a túra is elhalad, ezért javasoljuk megtekintését útközben.

Göre Gábor emlékét a település már évek óta „Humorkonferenciákkal” ünnepeli. Idén 2021. májusában kerül sor a 7. ilyen rendezvényre, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A „Göre Gábor Kilátó” nyári szalonnasütések kedvelt színhelye. Ez lesz a túráknak az 5. Ellenőrzőpontja, ahol az író, Gárdonyi Géza dédunokája lesz az egyik pontőr, aki szívesen mesél a további részletekről is az érdeklődőknek.

Jó felkészülést kívánunk Mindenkinek a túrára!


A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.